A nagymami almás pitéje érzés, de a
lényegben mégis ott a változás. Finom ízek, értékes belevalók, és
egészséges vidám arcok, amik visszamosolyognak rám. Ebben a pitében az
ősi indiánok szuper gabonája, amaránt kapott most főszerepet.
Hozzávalók a tésztához: 200 g fehér
liszt (pl. bio és/vagy tönkölybúza), 50 g amaránt liszt, 50 g porított
nádcukor, 2 tk sütőpor (foszfátmentes), csipet só, 1 tojás, 100 g
kókuszzsír (vaj is jó), tej (én rizstejet használtam)
Hozzávalók a töltelékhez: kb. 1000-1200 g alma lereszelve, 1 ek méz, 1-2 tk friss citromlé, 1 tk mézeskalács fűszerkeverék, 4 ek puffasztott amaránt, 2 ek búzadara
Hozzávalók a töltelékhez: kb. 1000-1200 g alma lereszelve, 1 ek méz, 1-2 tk friss citromlé, 1 tk mézeskalács fűszerkeverék, 4 ek puffasztott amaránt, 2 ek búzadara
A tészta hozzávalóit egyszerűen gyúrjuk össze.
Én Thermomixben kb. 6 mp alatt állítottam össze a dagasztó programon a tésztát. Mondanom sem kell, tökéletes lett.
Az almákat lereszeljük, majd alaposan nyomkodjuk ki a levét.
Utána adjuk hozzá a mézet, a fűszereket, és a puffasztott amarántot.
Nem kell megijedni, az amaránt egyáltalán nem lesz a sütés végén érezhető, látható a töltelékben. Csupán csak a készítője tudja majd, hogy mennyire egészséges a süteménye.
Egészség tipp:
A tésztát vágjuk két részre.
Az egyik legyen kissé nagyobb a másiknál.
Egy 25x22 cm-es tepsit zsírozzunk ki, és nyújtsuk bele a nagyobbik tésztadarabot úgy, hogy minden oldalon legyen 2-2 cm-es pereme.
Szurkáljuk be pár helyen, majd 180 fokos sütőben 5 percig süssük elő.
Ezt követően szórjuk meg a búzadarával, és tömörítsük bele a tölteléket.
A maradék tésztát reszeljük bele.
TIPP: Könnyebb a tésztát reszelni, ha előtt 5-10 percre betesszük a fagyasztóba.
180 fokon 30-35 percig süssük.
Ha nagyon pirulna a teteje, akkor tegyünk rá sütőpapírt.
Hagyjuk a süteményt langyosra hűlni a tepsiben, és csak ezt követően szeleteljük.
Nagyon finom lehet .Mindent szeretek ,ami egészséges..Elfogom késziteni. Köszönöm :)
VálaszTörlés