TÚRÓMUFFIN 12 db (egészségesebb összetevők)
25 dkg túró (csökkentett zsírtartalmú)
25 dkg liszt (teljes kiőrlésű gabonából)
15 dkg vaj
10 dkg cukor (nád, nyírfa, vagy sztívia)
10 dkg csokoládé (70% körüli)
2 tojás (bio, vagy szabadtartású)
2 evőkanál cukrozatlan kakaó (karobpor)
1 teáskanál sütőpor (foszfátmentes)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 dl víz
1. gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és készítsük elő a muffin sütőt (ha nem szilikon, akkor vajazzuk ki, vagy tegyünk papír kapszlit bele)
2. olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a vizet és a tojásokat, majd keverjük össze alaposan
3. szeljük apróra a csokoládét
4. keverjük össze a lisztet, a túrót, a cukrot, csokoládét, kakaót, sütőport és szódabikarbónát, majd öntsük hozzá a nedves keveréket
5. alaposan keverjük össze és adagoljuk a muffin formákba
6. 30 perc alatt süssük meg az 1. pontban írt hőfokon (tűpróbát végezzünk!)
Praktikák:
- a tojásokat alapos mosás után, egyesével ellenőrizve adjuk a vajhoz (ha esetleg az utolsó rossz, ne kelljen az egész keveréket eldobni) és ügyeljünk arra, hogy a vaj ne legyen forró (megsül a tojás), a vajnak elegendő, ha 3/4-e felolvad, elzárható a hő, a többi része már elolvad a többitől
- a képen látható sütemény teljes kiőrlésű rozsliszttel, karobporral és nyírfacukorral készült
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése