2011. szeptember 18., vasárnap

Ringlószilvás clafoutis recept




A clafoutis – mint ahogyan tudjuk – cseresznyével az igazi, de nyár végével érdemes egy próbát tenni a ringlószilvával is. Ebbe a receptbe krémsajttal dúsítottam az alapot, amitől még krémesebb lett.

Ringlószilvás clafoutis
Hozzávalók: 3 tojás, 80 g nyírfacukor, 85 g liszt, 125 h natúr krémsajt, 200 ml tej, csipet só, 1 citrom reszelt héja, 6 szem ringló szilva, 10 g vaj a forma kikenéséhez
Sütőforma: 22x22 cm

A tojásokat először keverjük ki a cukorral, a csipet sóval, és a citromhéjjal.
Majd egy kézi habverővel keverjük bele először a krémsajtot, majd fokozatosan a tejet is.
Végül szitáljuk és keverjük bele a lisztet is.
Vajazzuk ki vékonyan a formát, öntsük bele a masszát, majd helyezzük bele a felezett szilvákat is.
180 fokos előmelegített, alsó-felső sütési módon 35-40 percig süssük.
Hűtsük langyosra, mielőtt szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése