2011. szeptember 11., vasárnap

SPENÓTOS QUICHE MÉZES PARADICSOMSALÁTÁVAL 4 személyre (egészségesebb összetevők)


Tészta:

22 dkg liszt (teljes kiőrlésű gabonából)
10 dkg vaj (tisztított -ghí)
0,5 dl hideg víz
1 mokkáskanál só (himalája)
tört bors

Spenót töltelék:

50 dkg friss spenót
3 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
3-4 szál medvehagyma
1 teáskanál őrölt szerecsendió
1 kicsi doboz tejföl (csökkentett zsírtartalmú)
2 db tojás (bio, vagy szabadtartású)
2 evőkanál olivaolaj
10 dkg kemény sajt

Saláta:
25 dkg paradicsom
1 citrom leve
1 teáskanál méz
2 teáskanál őrölt koriander
3 evőkanál olivaolaj
2-3 levél medvehagyma

1. adjuk a liszthez a sót és morzsoljuk bele a vajat (ha van aprító gép, azzal végezzük, sokkal gyorsabb, könnyebb) és a vízzel gyúrjuk könnyű, lágy, de gyúrható tésztává (ne ragadjon)
2. gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk ki a formát
3. nyújtsuk ki a tésztát 3-4 mm vastagra és egyenletesen terítsük a formába
4. 10 perig süssük elő a tésztát a 2. pontban írt hőfokon és azalatt készítsük el a tölteléket
5. tisztítsuk meg a spenótot, pucoljuk meg a vöröshagymát és szeljük kockára
6. olivaolajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd reszeljük bele a megtisztított fokhagymát
7. adjuk hozzá a spenót leveleket, sózzuk, borsozzuk és fonnyasszuk meg (ne főzzük túl, mert még sütni is kell)
8. a tojásokat (egyesével ellenőrizve a frissességet!) és a tejfölt keverjük össze alaposan a szerecsendióval és a felcsíkozott medvehagymával
9. öntsük a tojásos keveréket a megfonnyasztott spenóthoz, keverjük össze és öntsük az elősütött tésztára
10. tegyük vissza a qiuche-t a sütőbe és a 2. pontban írt hőfokon süssük készre 30-35 perc alatt úgy, hogy 20 perc sütés után szórjuk meg a tetejét a reszelt sajttal

Praktikák:
- a szóráshoz füstölt sajtot is lehet használni, még pikánsabb az íze
- a képen látható quiche teljes kiőrlésű tönköly liszttel készült

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése