2011. szeptember 13., kedd

Házi müzli recept

 

A tartalmas reggeli elengedhetetlen része a mindennapoknak. Ez a müzli nem csak finom, de csupa „okosító”, és hasznos alapanyagból készül, amit tejbe, joghurtba, vagy frissen facsart narancslébe téve ajánlok a leginkább. Vegán recept.

Házi müzli
Hozzávalók 15 adaghoz: 180 g apró szemű zabpehely, 90 g kalciton, 45 g lenmagpehely, 70 g nádcukor, 100 g magmix (tökmag, mandulaforgács és napraforgó mag keveréke), 1 mk őrölt fahéj, 2 csipet só, 60 g kókuszolaj
1 adag = 40-45 gramm (2-3 evőkanál)

Mérjük ki, majd keverjük össze a száraz elemeket.
Majd keverjük bele a kókuszolajt (vajjal is jó, de akkor már nem vegán, és nagyobb a kalóriája).
Melegítsük elő a sütőt 150 fokra, jó, ha légkeverésesre tudjuk állítani a sütőt.
Béleljünk ki szilikonos sütőpapírral egy gáz tepsit, és öntsük bele a keveréket.
6-7 percenként keverjük át óvatosan a mixet.
Ha elkészült, hagyjuk a sütőpapíron kihűlni a müzlit, majd zárható üvegbe, dobozba tároljuk.
Ez egy nagyon tartalmas reggeli, amiből maximum 40-45 gramm mennyiséget ajánlok egy reggelihez. Tehetjük tejbe, joghurtba, vagy narancslébe, és fél marék friss gyümölccsel, vagy pár szem aszalvánnyal dúsítva tökéletes, és energetizáló reggeli.

TÁPANYAGTÁBLÁZAT Energia g Tápérték
1 adag/- Fehérjetartalom: 5 Vitaminok:
B1-vitamin, B2-vitamin, B6-vitamin
Zsírtartalom: 11
Kalória / 1 adag: 188 Kcal Rosttartalom: 4 Ásványi anyagok:
kálium, cink, mangán, vas
Szénhidráttartalom: 16
Az értékek Rodler Imre Kalória és tápanyagtáblázata alapján vannak megadva. Az étel tejmentes, tojásmentes diétás étrendbe illeszthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése