2011. szeptember 1., csütörtök

Reggeli parmezános keksz recept

 

A rohanós hétköznapokon, ha nincs idő rendesen leülni az asztalhoz, ajánlom ezt a teljes értékű kekszet. Pár szem crackers, egy pohár tej, és máris jól indul a nap.

parmezános keksz
Hozzávalók kb. 50 darabhoz: 150 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt, 100 g kalciton (szezámos zabkorpa keverék), 100 g reszelt grana panado sajt (vagy parmezán), 1 tk himalája só, 1 tk citrombors, 150 ml házi tejföl, 60 ml extra szűz olíva olaj

Először keverjük össze a száraz elemeket a reszelt grana panadoval együtt.
Majd gyúrjuk bele a nedves elemeket.
30 percet pihentessük a hűtőben a tésztát, végül osszuk két részre, és mindegyiket nyújtsuk ki
Kb. 3-4 mm vastagságú téglalappá.
Igyekezzünk úgy felvágni egy hosszú pengéjű késsel, vagy derelye vágóval, hogy másfélszer hat-hét centiméteres rudakat kapjunk.
180 fokos előmelegített sütőben 12-13 percig süssük légkeveréses programon. Ha légkeveréses programon sütjük, akkor a két tepsi befér egyszerre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése