2011. szeptember 19., hétfő

Napraforgó magos cukkini lepény


 

Rég nem hallott netes barátnőm küldte a receptet, amiről rögtön láttam, ki kell próbálnom. A gyerekek csak úgy falták, nem kevésbé én is. Kívül ropog, belül puha, krémes. Ez a zöldségpogácsa minden bizonnyal sokszor lesz még az ebédünk.

Napraforgó magos cukkini lepény
Hozzávalók 10-12 pogácsához: 4 zsenge cukkini (kb. 60-70 dkg), 1 tojás, 4 ek vegyes gabonapehely (búza, zab, tönköly, stb.), 2 ek napraforgó mag, só, tört bors, 1 kis vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 vastag szelet szikkadt teljes őrlésű, vagy rozskenyér, a sütéshez vaj és olíva olaj

A napraforgó magot elsőször is pirítsuk meg egy serpenyőben zsiradék nélkül.
A zsenge cukkinit gyaluljuk le, és fűszerezzük be.
A levét nem kell kinyomkodni.
Reszeljük bele a hagymákat, és fűszerezzük.
Keverjük bele a tojást, a pelyheket, a napraforgó magot, valamint a kicsi kockákra vágott kenyeret is.
Viszonylag nedves masszát kapunk, amit ha kell, további kenyérrel, vagy pehellyel korrigálhatunk.
De semmi esetre sem az a cél, hogy gyúrható masszát kapjunk.
A zöldség laza lesz.
Hevítsünk serpenyőben 5 dkg vajat kb. ennyi olíva olajjal, és ebbe tegyük a lepénykéket.
Minden oldalukat duplán süssük addig, amíg kívül ropogós, belül puha nem lesz.
Önmagában is remek falat, de bármilyen finom főzelék mellé feltétként is javaslom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése