2011. augusztus 4., csütörtök

Desszert

Szedres sajttorta mézzel recept

Ez a világ legegyszerűbb sült krémsajtos tortája, más néven cheesecake. Én most szederrel sütöttem, de lehet áfonyával, málnával, ribizlivel is. Lényeg, hogy ilyen szép színes legyen.

Szedres sajttorta mézzel
Hozzávalók a tésztához: 10-10 dkg fehér és graham búzaliszt, 1 mk szódabikarbóna, csipet só, 5 dkg vaj, 1 ek méz, 2-3 ek natúr joghurt
Hozzávalók a sajtos réteghez: 30 dkg natúr krémsajt, 1 tojás +1 tojás sárgája, 2-3 ek méz, 15 dkg szeder vagy áfonya
Szedres sajttorta mézzel
A tésztához először keverjük össze a száraz elemeket.
Majd morzsoljuk bele a vajat, és a többi hozzávalót is.
Joghurtból kanalanként adagoljunk, éppen annyit, hogy a tészta rugalmas, gyúrható legyen.
TIPP: Pontos mennyiséget nehéz megadni, mert a lisztek másként veszik fel a folyadékot.
A tésztát pihentessük 30 percet a hűtőben.
A sütőt melegítsük 200 fokra.
Majd nyújtsuk 5 mm vastagságú körre, és helyezzük bele a sodrófa segítségével egy fodros piteformába.
A széleit csinosítgassuk meg, hogy egyforma legyen.
A krém hozzávalóit egyszerűen keverjük simára, majd öntsük bele az előzetesen villával megszurkált tésztára.
Helyezzük rá a gyümölcsöt, majd mehet a sütőbe.
10 perc után vegyük vissza a sütési hőmérsékletet 180 fokra.
Összesen 25 percet süssük.
Szeletelés előtt hűtsük ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése