2011. augusztus 29., hétfő

Hagymalekvár recept



Rántott sajtokhoz, vörös húsok mellé ajánlom ezt az egyszerű, gazdaságos, ám annál ínycsiklandóbb zöldségköretet. A hagymalekvár recept igazi különlegesség, még sem igényel nagyonn hozzáértést az elkészítése. Íme az én verzióm.

Hagymalekvár recept
Hozzávalók 1 adaghoz: 4 fej lila hagyma (közepes), 1 ek zsiradék (pl. kókuszzsír, vaj, olíva olaj), 1 ek nádcukor, 1 ek méz, 4-5 ek balzsamecet, 2 ek világos szójaszósz, csipet só, provancei fűszerkeverék, 2,5 dl víz, 1 mk étkezési keményítő

A hagymákat vágjuk vékony szeletekre.
A zsiradékon karamellizáljuk le a nádcukrot, majd adjuk hozzá a hagymát.
2-3 percig dinszteljük, majd öntsük rá a folyadékokat, és fűszerezzük ízlés szerint.
Alacsony lángos, pároljuk meg, illetve sűrítsük be.
A legvégén pici keményítőt is keverhetünk bele, hogy krémes legyen a szósz rajta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése