2011. augusztus 1., hétfő

Befőzés

Házi ketchup, fűszeres paradicsomszósz

Házi ketchup, fűszeres paradicsomszósz



Hozzávalók

1,5 liter paradicsomlé
2 zellerszár
fél fej édeskömény
hüvelyknyi friss gyömbér
1 fej hagyma
fél szál póréhagyma
1 kis fej fokhagyma
2 alma
fél piros chili
2 kanál méz
4 ek barnacukor
egy csomó friss bazsalikom
1 kk őrölt koriander
2 szegfűszeg
1 tk őrölt fekete bors
1 dl olivaolaj
2 dl almaecet
3 babérlevel
1 ek morzsolt majoránna
1 kk fahéj
4 szem szekfűbors
1 kk mustármag
só, ízlés szerint

Elkészítés:
A zöldségeket aprítottam/reszeltem, az olivaolajon megdinszteltem, összekevertem a forrásban lévő paradicsomlével. Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadtam a mézet, cukrot, őrölt fűszereket, botmixerrel pépesítettem, teatojásban belelógattam a darabos fűszereket, és gyakori kevergetés mellett ketchup sűrűségűre főztem. Melegen csírátlanított üvegekbe raktam és száraz dunsztban tartottam másnapig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése