2011. augusztus 7., vasárnap

A legjobb reggeli

ZABKÁSA 2 személyre (egészségesebb összetevők)
0,5 l tej (bio, vagy gabonatej)
5 púpozott evőkanál zabkorpa (bio)
2 evőkanál cukor (bio nád, sztívia, méz, vagy juharszirup)
csipet só
csipet fahéj

1. a tejet lassú tűzre tesszük
2. beletesszük a cukrot, sót, fahéjat és ráhintjük a zabkorpát
3. kevergetve főzzük, amíg besűrűsödik

Praktikák:
- tálalhatjuk kakaóval, vagy az egészségesebb változatával: karobporral
- a kása sűrűségét ízlés szerint változtathatjuk, több zabkorpával sűrűbb, kevés tej hozzáadásával hígabb állagú lesz
- ha nagyon sűrű kását készítünk, formában kihűtve házi lekvárral tálalható, puding jellegű desszertként
- a képen látható kása zabtejjel és karobporral készült

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése