2011. július 30., szombat


Körtés zellerkrémleves

Hozzávalók: 50 dkg zeller, 1 ek. olaj v. vaj, 1 közepes fej hagyma, 1 egész babérlevél, 2 db körte, 1 dl tejszín, só, fehér bors, örölt kömény


Elkészítés: A zellert hámozzuk meg, vágjuk kockákra. A hagymát pucoljuk meg és vágjuk apró kockára. Egy edényben forrósítsuk meg az olajat, dinszteljük meg rajta a hagymát. Adjuk hozzá a kockára vágott zellert, babérlevelet, őrölt köményt, és öntsük fel az vízzel. Fedő alatt főzzük benne a zellert puhává. A főzési idő végefelé adjuk hozzá a meghámozott és szintén kockára vágott körtét. A sárgarépát pucoljuk meg, vágjuk apró kockára és pároljuk meg. A babérlevelet szedjük ki a levesből, és pürésítsük a levest. Adjuk hozzá a tejszínt, ízesítsük sóval, borssal.                                                                                                                  Tálaljuk a levest a sárgarépával, apróra vágott petrezselyemmel és egész köménnyel megszórva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése