Sárgadinnye krémleves
Hozzávalók:
1kg érett sárgadinnye
5dl zsírszegény tej
175 gramm natúr joghurt
5 dkg pármai típusú sonka (pl. Feketeerdei sonka)
Kakukkfű
Őrölt szerecsendió
Őrölt bors
Só
1kg érett sárgadinnye
5dl zsírszegény tej
175 gramm natúr joghurt
5 dkg pármai típusú sonka (pl. Feketeerdei sonka)
Kakukkfű
Őrölt szerecsendió
Őrölt bors
Só
Elkészítés:
Szeljük ketté a sárgadinnyét, majd kanállal távolítsuk el a magokat és szedjük ki t a dinnyehúst. Pár kocka dinnyét tegyünk félre, a többit turmixgépben turmixoljuk krémmé. Ezután adjunk hozzá egy kevés borsot, sót, kakukkfüvet, őrölt szerecsendiót. Alacsony lángon egy lábosban kezdjük el melegíteni, majd állandó keverés mellett öntsük fel tejjel. Ha kihűlt, keverjük bele a joghurtot is. Tegyük legalább 2 órára hűtőszekrénybe, hogy jól összeérjenek az ízek. Tálaláskor a tányérba helyezzük a sárgadinnyekockákat és a sonkát, majd felöntjük a krémlevessel. Egy kevés tökmagolajat is csurgathatunk a tetejére, remek ízkombinációt alkot a sárgadinnyével.
A krémlevest tálalhatjuk akár a dinnyehéjban is. Így remek vendégváró finomság válik belőle.
Szeljük ketté a sárgadinnyét, majd kanállal távolítsuk el a magokat és szedjük ki t a dinnyehúst. Pár kocka dinnyét tegyünk félre, a többit turmixgépben turmixoljuk krémmé. Ezután adjunk hozzá egy kevés borsot, sót, kakukkfüvet, őrölt szerecsendiót. Alacsony lángon egy lábosban kezdjük el melegíteni, majd állandó keverés mellett öntsük fel tejjel. Ha kihűlt, keverjük bele a joghurtot is. Tegyük legalább 2 órára hűtőszekrénybe, hogy jól összeérjenek az ízek. Tálaláskor a tányérba helyezzük a sárgadinnyekockákat és a sonkát, majd felöntjük a krémlevessel. Egy kevés tökmagolajat is csurgathatunk a tetejére, remek ízkombinációt alkot a sárgadinnyével.
A krémlevest tálalhatjuk akár a dinnyehéjban is. Így remek vendégváró finomság válik belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése